singgah santai
Assalamualikum dan salam sejahtera,
Selamat Datang ke Forum SS..singah dan santai.
Rehat dan Relaks kan minda..
kepada guest sila mendaftar dan mari berkenalan.

singgah santai

marilah menyinggah dan berehat sebentar..
 
HomePORTAL/GAMESCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Assalamualaikum forum Singgah Santai dibuka sekarang..Selamat melayari dan berposting.. kira ingin bermain permainan sila tekan Portal di toolbar atas..
Lagu hari ini...
Photobucket
VIDEO SANTAI
santai shout
Top posters
speed (285)
 
fly (257)
 
nurinmadihah (124)
 
Abg RE (123)
 
rynn_03 (59)
 
wanx (49)
 
bruce (48)
 
joe_shaper (46)
 
Wira_Puteh (40)
 
tunjang (39)
 
Latest topics
» Panggilan Belum : the return
Fri Feb 22, 2013 2:31 pm by fly

» Bunga & yoss (serasi)
Thu Feb 21, 2013 11:08 pm by tunjang

» tembak waterfall di sg tekala.
Wed Feb 13, 2013 10:52 pm by Admin

» selain tajuk landskap
Wed Feb 13, 2013 10:43 pm by Admin

» TT kat Bangi
Wed Feb 13, 2013 2:19 pm by fly

» road to brinchang
Sat Nov 27, 2010 11:08 pm by fly

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 1:03 pm by krulayar

» haku pon nak main ngan cahaya gak...first try....
Fri Aug 13, 2010 12:01 pm by fly

» album suka suki...
Thu Aug 12, 2010 8:02 am by tunjang

» hangpa nak habaq pa? meh sini...
Thu Aug 12, 2010 7:56 am by tunjang

Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of singgah ngail on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of singgah santai on your social bookmarking website
facebook
Keywords
semasa

Share | 
 

 EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
fly
TUKANG ANGKAT SAUH
TUKANG ANGKAT SAUH


Posts : 257
Points : 327
Reputation : 8
Join date : 2010-04-09

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 11:15 am

speed wrote:
gambar di pagi ahad...tika ni duk berlabuh kat tukun seramik rasanya.....
nak bawak naik kerisi...tapi ikan kacang yang makan.....kacang ooo kacang...

URL=http://img504.imageshack.us/i/resizeofimgp2964.jpg/][/URL]

geng ambe(nampak kepala) dan yang pakai baju merah tu....+ambe.....kalau tak silap....bawak naik sutung dalam 50 ekor lebih....alhamdulillah...

tu yang dok mengepam surya tu dapat baper ekor? cyclops
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 11:19 am

fly wrote:
tu yang dok mengepam surya tu dapat baper ekor? cyclops

emm....5 ekor kotttt... okeyyy
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 11:20 am

fly...ambe tak berapa banyak amik gambar....kerana sibuk duk mancen...
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 11:35 am

laporan dari team kami lagi...

dalam perjalanan kelokasi.....awak awak tekong....memang marbeles la...ambe tabikk springgg tabik ....siap tanya lagi..nak makan menu apa mlm ni...waaa...ini sudah bagus....ambe kata ikut la apa pun..asalkan halal di makan...hehe...
sebenarnya...pak embong(penasihat+ pemilik bot) telah sediakan ikan ebek untuk dimasak......

dan malam tu kami dihidangkan nasi putih lauk kari ikan ebek+sutung.....memang sedap diorang ni masak.......tekong best.....
sedapnya kari ni...hingga kan prof G...pagi tu...amik roti cicah nge kari tu...... lol!

bruce orang nya memang cool...... study
Back to top Go down
View user profile
nurinmadihah
PENGUSHA KOLAM
PENGUSHA KOLAM


Posts : 124
Points : 169
Reputation : 3
Join date : 2010-04-10
Age : 35

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 12:21 pm

speed wrote:
nurinmadihah wrote:
speed wrote:
nurinmadihah wrote:
heheh..malas nak melapor...mood tarak...tunggu laporan yoss... okeyyy

naper mood takdak....fening lagi ka?

takde mood nak mengarang..mabuk tarak fening tarak.....maintain...

mabuk tarak fening tarak....tido pun bagai nak rak..... big smile big smile

letih ustaz wei...tulah ams anak rehat...tapi puas dapat tgk laut...kalu leh mandi rasa nok terjun jer mandi hehe
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 12:39 pm

nurinmadihah wrote:
letih ustaz wei...tulah ams anak rehat...tapi puas dapat tgk laut...kalu leh mandi rasa nok terjun jer mandi hehe

laaa..baper yang dok kabor.....kalu tau...suh jer terjun.... lol!
Back to top Go down
View user profile
nurinmadihah
PENGUSHA KOLAM
PENGUSHA KOLAM


Posts : 124
Points : 169
Reputation : 3
Join date : 2010-04-10
Age : 35

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 1:46 pm

speed wrote:
nurinmadihah wrote:
letih ustaz wei...tulah ams anak rehat...tapi puas dapat tgk laut...kalu leh mandi rasa nok terjun jer mandi hehe

laaa..baper yang dok kabor.....kalu tau...suh jer terjun.... lol!

nok kabo malu,,,,,wakakkakaa

pasni wat ari kuarga kat pulau2 arr..ada xtiviti...best best
Back to top Go down
View user profile
wanx
Kelasi
Kelasi


Posts : 49
Points : 53
Reputation : 101
Join date : 2010-04-11

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 3:53 pm

syabas n tahniah lah yer
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 4:15 pm

wanx wrote:
syabas n tahniah lah yer

terima kasih...apa pun...cam tak best jer kalu takdak wanx...
Back to top Go down
View user profile
rynn_03
Kelasi
Kelasi


Posts : 59
Points : 59
Reputation : 100
Join date : 2010-04-13

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 4:37 pm

speed wrote:
wanx wrote:
syabas n tahniah lah yer

terima kasih...apa pun...cam tak best jer kalu takdak wanx...

tuan speed macam x best je ketawa


tp apa2 pun tahniah la soriii
Back to top Go down
View user profile
tunjang



Posts : 39
Points : 56
Reputation : 103
Join date : 2010-04-13

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 6:35 pm

puas haku carik...gambo yg dalam kamera haku masa amik kat jeti dahterdelete rupanya...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....camno nak wat report nih????

terpaksa la amik gambo ihsan kengkawan huhuhuhuhu....
Back to top Go down
View user profile
tunjang



Posts : 39
Points : 56
Reputation : 103
Join date : 2010-04-13

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 6:43 pm

haku satu geng berkonvoi ke jeti dalam kul 5.30petang.....sampai je semua dah naik bot....

geng haku semua naik bot last....sebelum sampai muara bot haku campak 4 org peserta ke bot korok....sebelum memulakan perjalanan lagi....

tiba dilokasi dah agak gelap....peserta pompuan yg hujung dah menjerit kerana dia org pertama dapat sotong....haku peserta ke 3 rasanya yang menaikkan sotong huhuhuhu....

3 org tumbang kerana mabuk...haku pening lalat bila sotong dah mula tidak menyentuh candat....tekong ckp tghmalam ada lagi so haku baring2 untuk ilangkan pening....joran haku pas kat peserta yang masih terkial2 membuka joran....

seorang peserta berkali merayu ajak balik ke darat....jam 11.30malam tekong akhirnya mengalah....kami pulang ke jeti.....

apa yang pasti rasanya tangkapan sotong bot haku agak banyak berbanding bot lain heheheheh...rasanya dalam 15 ekor...tidak termasuk yang ditangkap oleh tekong....tapi tekong x bagi kat kami...bini nak katanya...hisssssss......

sekian laporan rempit dari haku.....klu sempat haku wat laporan penuh nanti.....mungkin lusa...bz beb.....sekian....
Back to top Go down
View user profile
bruce



Posts : 48
Points : 50
Reputation : 0
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 6:44 pm

tunjang wrote:
puas haku carik...gambo yg dalam kamera haku masa amik kat jeti dahterdelete rupanya...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....camno nak wat report nih????

terpaksa la amik gambo ihsan kengkawan huhuhuhuhu....

heheheheee.... wa menunggu gambor tunjang bersama ngan sutun nyer....... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
bruce



Posts : 48
Points : 50
Reputation : 0
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Tue May 04, 2010 10:58 pm

Sotong ku.... Sotong mu jua..... (Part 1)
Hmmmm..... Seharian tepon wa berdering hari ni…. Terasa macam artis laaa plak.... wa plak, walaupun company kasik cuti ganti hari jumaat tu.... wa tetap kelam kabut sebab banyak sangat benda nak kena settle dalam masa yang begitu singkat.... Tepat jam 8 malam... akhirnya semua urusan berkaitan kereta dah selesai kecuali bab basuh kereta.... lega hati wa.... barang nak gi mancen wa langsung x siap.... terus wa capai kotak berisi barang mancen dan mula susun ikut kegunaan dan kepentingan bersesuaian ngan aktiviti candat nih..... sambil2 tu mata jeling2 kat layan TV.... Tepon munyik lagi... kali ni aweks yg tepon... kata lom tolak lagi... baru sampai umah... wa ingatkan kat dier yg kiter ader date jam 10 malam kat Petronas Taman Melati.... x lama lepas tu... Ijam plak call.... sekali lagi wa bagitau... jupper kat Petronas Taman Melati..... tgh wa asyik mengemas, sambil tangan cekap menepis tangan ajaib anak2 wa.... tepon munyik lagi.... ”kitaorng dah bertolak... amik DUKE.... ” secara otomatik, tempat pertemuan wa tukar ke Shell sebelum masuk ke Tol Gombak..... wa tgk jam.... alamak!!!! Dah kol 9.50...... cepat2 wa susun barang masuk dalam kotak.... and zaaassss..... wa mandi.....

Kol 10.30.... ijam es em es wa tanyer wa ader mana.... sib baik wa dah on the way.... wa klentong skit…. Kata dah dekat dah…. Padahal wa baru jer kuar simpang umah wa…. Tetiba henpon wa bunyik lagi!!! Kali ni zaxx menyampaikan seribu satu pesanan penaja agar wa menjaga Lia & Ain… No Problemo wa kata… Sampai depan Balai Bomba Taman Melati, wa carik Ijam…. Manalah laaa mamat ni…. Tadi beria ia kata dier pakai baju kebaya warna itam dengan bunga ros kaler merah kat dada…. X der pun.... wa call.... tepon sorang mamat depan wa berbunyik.... laaaa.... mamat ni rupa nyer..... sebijik cam muka Dr Zentrum Studies tu.... alaaa.... prof. Abu Hassan Hasbullah laaaa..... first time wa jupper ijam ni.... so... sekarang kena patah balik ke belah sana utk jupper aweks2 tercayang..... wa tgk kanan.... mak aiiihhhh.... punya lah jem nenas jalan nak masuk tol.... wa pun u turn kat Greenwood.... cam Schumacher versi 2007 wa cilok kiri kanan sampai laaa kat Shell yg di maksudkan.... cepat2 wa isi minyak.... dah penuh, wa parking tepi... sambil mula menyoal siasat si Ijam; suspek utama kes rompakan bersiri di kawasan Gombak... tetiba tepon munyik lagi.... ”Kitaorg ader kat McD Shell ni haaa.... baru nak order makan....” sib baik korang take away.... kalau makan situ, ader gak aku join sama!!!! Tak lama pas tu, sampai laa Puteri Santubong ngan Sejinjang sambil ditemani SeTemah... wa biarkan diaorg makan dulu.... sambil wa mencongak perjalanan ke sana..... Hampeh diaorg.... sikit pun x offer wa yg tgh kebuluq ni!!! Wat bodo jer.... So.... memandangkan jalan jem nenas, wa kata, in case kalau terpisah, kita jupper kat R&R Temerloh jer laaa....

Lepas jer dari Tol.... wa pun terus cilok cam Lewis Halimaton pulak..... kali ni wa makan kiri jer.... sepanjang jalan..... sambil tu wa call diaorg.... tau daaa.... mesti cicir nyer.....wa berdoa dalam hati... jangan laaaa jem sampai simpang Bentong.... kalau tak.. leh pecah gearbox wa merangkak nak panjat bukit tinggi tu!!!! Sib baik.... rupanyer jem sebab diaorg tutup satu lane sebab repair jalan.... mengong nyer MTD.... time2 gini laaa korang nak repair jalan !!!.... wa pun terus proceed ker R&R Temerloh.... Dalam perjalanan tetiba wa mendapat panggilan SOS dari Mona…. Ader Emergency kat KL mona kata…. Sumer kena balik segera sebab Skype xder org malam ni!!!! Hampeh nyer Mona…. Tak lama pas tu sayup2 wa nampak R&R Temerloh.... sampai sana wa terkejut sebab wa tgk ramai nyer muka pemancen.... cara pakaian mmg menggambarkan mereka ni geng pancen.... Aiikkk.... takkan geng Cari.com ramai ni..... baru wa teringat... ader pertandingan candat kat Dungun.... tanpa buang masa, wa layan gulai ikan patin…. Rasa ikan patin yg enak tetiba jadik tawar biler mengenangkan wa kena bayar 10 hinggit utk sepotong patin tu!!!!..... Jgn makan tau kedai tu..... mahal ke main!!!.... x lama pas tu Dayang2 wa pun sampai.... Ijam kena soal siasat lagi!!!..... berenti lebih kurang sejam, kitaorg pun teruskan perjalanan.... kali ni wa bawak secara sopan santun.... cam Schumacher versi 2010.... sopan jer..... Liakonnen pulak rapat mengekori di belakang wa.... depan wa ader sebijik Ford Ranger... sarat ngan tong Coleman.... tetiba..... POOOOMMMM!!!! Tayar belakang Ranger tu meletup... wa segera mengambil tindakan mengelak... sambil tayar yg koyak tu melayang ke arah ferrari wa.... sib baik wa sempat ngelak tayar yg melayang tu jugak.... sama gak ngan Liakonnen..... mesti berderau darah Liakonnen... wa pun sama daaaa......

Kol 6.45.... akhirnyer kitaorg sampai gak Kuala Terengganu... berenti solat subuh kat Masjid Terapung.... Habis solat subuh kitaorg diskas mana nak pegi.... sorang pun x tau mana umah tumpangan Ah Seng yg Tunjang sediakan... wa dah berkira2 tido kat mesjid putih dah ler..... x pun tido jer kat mesjid kristal..... Rupa nyer... sorang pun x tau nombor tepon Tunjang..... Tepon Zaxx.... x berangkat.... Tepon RE.... sama gak.... Tepon Sky pun x berangkat gak..... akhirnyer wa tepon Yik.... lepas 3x percubaan baru berangkat.... akhirnyer no tepon Tunjang dah ader dlm genggaman dengan ikhsan Yik... kitaorg pun bekfes... makan nasik dagang kat sebelah Permai Park Inn.... teringat jaman remaja, selalu lepak kat sini..... puas menjamu selera sanbil dihiburkan Siti Suraya 16, teman baik aku..... lepas tu, kitaorg pun menuju ke kedai Michelin seperti yg di arahkan Tunjang.... di sini kami pun berpisah sementara sebab Santubong ngan Sejinjang ngan Setemah terus ke umah mereka.... sampai sana wa pun tepon Tunjang nak gi tau dah sampai.... Ngan selamba Tunjang kata.... ”haaa..... korang tunggu lah situ lagi setengah jam... aku baru jer sampai umah ni!!!! Nak mandi ngan bekfes jap.....” Hampeh nyer tunjang..... wa pun x sedar lama mana wa hanyut kat tepi jalan tu.... tetiba wa terdengar org ketuk cermin tingkap.... dalam kesilauan wa nampak muka tunjang tersengih cam kerang busuk..... lepas bersalaman... tunjang pun bawak wa ngan Ijam ke umah tumpangan Ah Seng....tanpa melengahkan masa.... wa pun terus terjun tiruk atas katil & tido...... bangun kol 3 lebih.... wa pun terus mandi & layan nasik ngan gulai ayam kampung yg disediakan Tunjang.....



bersambung.....


Last edited by bruce on Wed May 05, 2010 9:16 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 8:10 am

rynn_03 wrote:
speed wrote:
wanx wrote:
syabas n tahniah lah yer

terima kasih...apa pun...cam tak best jer kalu takdak wanx...

tuan speed macam x best je ketawa


tp apa2 pun tahniah la soriii

awat plak tak best rynn....best apa...makan nasik lauk kari ikan ebek....pastu fight nge sky bawak naik ikan apa tah namanya...
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 8:11 am

bruce wrote:
tunjang wrote:
puas haku carik...gambo yg dalam kamera haku masa amik kat jeti dahterdelete rupanya...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....camno nak wat report nih????

terpaksa la amik gambo ihsan kengkawan huhuhuhuhu....

heheheheee.... wa menunggu gambor tunjang bersama ngan sutun nyer....... lol! lol! lol!

sama scratch
Back to top Go down
View user profile
Prof_AG



Posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Join date : 2010-05-05

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 7:14 pm

Salam...

Uits!?? Apa citer???
Back to top Go down
View user profile
fly
TUKANG ANGKAT SAUH
TUKANG ANGKAT SAUH


Posts : 257
Points : 327
Reputation : 8
Join date : 2010-04-09

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 7:23 pm

Prof_AG wrote:
Salam...

Uits!?? Apa citer???
]\

uitss lama tara nampak... tenet
Back to top Go down
View user profile
bruce



Posts : 48
Points : 50
Reputation : 0
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 9:34 pm

Sotong ku Sotong Mu jua..... (Part2)

Memula masa wa tgh makan, AG sampai dari Red Land... X lama pas tu Santubong/ Sejinjang & Setemah sampai... lepas diaorg makan, kitaorg pun terus ke Jeti berdekatan ngan Taman Tamadun islam.... Wa tanyer speed... mana wa nyer Titanic??? Dier pun tunjuk ke satu arah.... tu diaaa....tersergam megah bot SriTonic 2..... ehhh... salah Sri Ton2.... Alamak... wa lom kuarkan duit lagi laaa..... lepas letak barang, wa pun cepat2 pegi bank withdraw duit.... sambil beli jajan buat bekalan.... Setiba kembali ke jeti keadaan yg tenang jadi kelam kabut kerana AG baru terperasan beg Milo sarat berisi peralatan mancen nyer yg tetiba hilang dari pandangan.... jenuh cari dari bot ker bot.... tapi x der gak.... rupa nyer beg AG tersalah masuk ke dalam bot lain yg bukan komplot JP-Cari.... memandangkan jumlah peserta dalam SriTonic dah mencukupi, kami pun bertolak utk mengejar bot yg tersalah amik beg Milo AG tu... Bot kami disertai oleh; Speedganu, Abu Garcia, Santubong (Ain), Sejinjang (Lia) Setemah (Ryuetim), Wa & Silversky.... beserta 2 org Otai Candat..... tak lupa juga dalam bot tu ader 2 barrel Kepci.... TQ Mamat kepok selaku Penaja Platinum trip JP untuk sekian kali nyer.....


our platinum sponsor.....

dalam perjalanan meninggalkan muara sungai terengganu, kami di sajikan ngan pemandangan menarik di kiri kanan perjalanan.... wa terpandang ke Tanjung.... dah banyak berubah rupanya dari masa wa kat sini dulu.... ”Tu Uptowng” kata anak tekong menunjukkan ke arah Tanjung.... membuatkan wa hampir ketawa..... tapi wa kontrol macho.... wa rasa kalau suruh dier sebut Arsenal mesti bunyik Arsengal.... tapi wa pendam kan jer laaa memandangkan org kuat arsengal tu satu bot ngan wa..... heheheheheee...... perjalanan yg bermula ngan air yg tenang dan gelombang kecik bertukar menjadik bergelora dan ombak sederhana.... bot mula terumbang ambing membelah ombak... hmmmm... tak seteruk ombak besar masa wa ke Boreng hari tu.... wa terus bertanya pada puteri bertiga, ok ker tak..... mereka kata mo mantai..... Akhirnya kami bertemu juga ngan bot yg bawa lari beg AG... waktu tu dah hampir kol 7.... dah dapat beg, kami pun melabuhkan sauh.... matahari pun dah mula terbenam masa tu.... wa/ AG/ Speed & Sky terus membuat persiapan utk berperang.... tgh kami bersiap..... Otai Candat menjerit.... dah naik satu..... makin membara semangat kami.....


Spotlite penyuluh sotong di malam hari.....

Tak lama lepas tu... siap lah peralatan perang kami dan tanpa melengahkan masa terus melepaskan peluru.... sedang kami menunggu penuh sabar... tetiba Lia memecah kesunyian bertanyakan kat Speed.... ”Kitaorg nyer maner????” baru laaa kitaorng perasan yg kat dalam bot Sri Ton2 Cuma ader Koyan/ Serek.... tapi candat mayat pulak ader kat dalam bot tunjang.... sib baik laa kitaorg ada bawak spare candat mayat tu.... Rod pun banyak yg lebih.... so kitaorg kasik laaa kat diaorg ni sorang sebatang rod utk mencandat... Org pertama di kalangan kami yg berjaya menaikkan sotong adalah Speed.... lepas tu Sky & AG... then Ain & Lia (dier x sedar pun yg sotong tu lekat kat candat).... lepas tu baru wa.... waktu sotong mengganas, masing2 rakus mengangkat sotong.... Otai tu, jgn citer laaa.... non-stop... sessi sotong mengganas berlarutan hampir sejam... lepas tu mula sunyi.... waktu tu wa dah berjaya menaikkan 3 ekor.... Lia & Ain combine dpt 5 ekor.... yg lain wa x baper pasti.....



Kawanan sotong dah berpindah ke tempat lain agak nyer.... Setemah dah mula masuk kabin... di ikuti Santubong.... utk berehat sebentar katanyer.... tinggal laaa Sejinjang melayan perasaan sorang2... lebih kurang kol 8.30... bulan mula menampak kan diri... perlahan2 menyorot meninggalkan ufuk timur.... Masya-Allah... sungguh indah permandangan sewaktu bulan naik malam tu.... wa memanggil Lia utk berkongsi saat saat indah permandangan tersebut.... alangkah indah nya.... bertambah indah bila dapat menikmati keindahan tersebut bersama-sama insan yg wa kasihi.... HAHAHAHAHAHAAA!!!!! Korang jangan jeles!!!! Lia... akan ku abadikan kenangan indah bersamamu ini jauh di sudut hati ku..... Sayangnya, beberapa petikan camera wa gagal menangkap pemandangan indah tersebut... Mungkin kah wa perlu kan sebuah Nikkon DSLR???



lebih kurang jam 9.30 malam, tekong selesai menyediakan makan malam... Gulai ikan + sotong... nyam.. nyam.... perut pun dah lapar.... kami pun makan.... Lia tak lalu makan.... kepala mulai pening katanyer.... takut muntah kalau makan... jenuh wa pujuk.... x mau jugak.... Ain steady jer.... Setemah tu jgn kata laaa.... mmg juara tido... dalam kereta tido... dalam bot pun tido jugak.... memang champion tido setemah tu!!! Selepas makan sambil kami menunggu hasil di naikkan kami bersembang..... dekat jam 11.00 masing2 dah mula mengantuk.... Lia & Ain pelan2 masuk kabin dan mula berdengkur.... bergegar bot disebabkan dengkuran mereka.... kalah enjin motobot!!! Padan laaaa sutun lariiikkk...... heheheheheee.....



Disebabkan tiada lagi kawanan sotong kelihatan di perairan, kami bertukar strategi dan mula melayan ikan pula.... AG, Speed ngan Sky berebut menaikkan ikan ala-ala gelama.... wa x baper pasti nama sebenar apatah lagi nama saintifik ikan tu.... Malam tu entah kenapa, wa nyer PENN sungguh kurang ajar sebab sekor ikan pun x jamah!!!! Speed mungkin bersimpati ngan wa, offer utk tukar tempat ngan wa... walau bertukar tempat, wa tetap kumpau.... tapi speed bejaya gak naikkan ikan tu di tempat yg wa duduk tadi.... tu yg di katakan x der rejeki ikan wa malam tu..... begitulah keadaan berterusan hingga ke larut malam sampai wa sendiri naik fed up....



tetiba wa tengok salah satu bot beredar pergi... Tekong memaklumkan yg bot Cari terpaksa patah balik sebab ramai yg dah tumbang.... di khabarkan kapten nyer antara salah sorang yg tumbang dan paling kuat merayu nak balik..... heheheheheeeee.... nasib baik kat SriTonic 2, x der saper yg jadik mangsa mabuk laut..... Cuma wa sorang jer yg mabuk kat SriTonic..... mabuk cinta..... hahahahahahaaa!!!! ketika suasana semaikn sunyi, wa pun mula mengatur tempat mana wa nak tido.... akhirnya wa bersandar saja di belakang bot tu... wa melelapkan mata sambil tangan memegang erat batang joran... dalam wa tgh tido tu, tetiba joran wa bergegar.... naik sekor sotong.... yahoo.... dah jadik 4 ekor..... lepas simpan, wa sambung tido lagi.... baru nak lelap mata, bergegar lagi joran wa.... naik lagi sekor.... masa tu sumer dah tidor..... wa pun sambung tido... sambil mata memerhati jer pada pintu kabin... mana tau kot2 ader org nak menceroboh masuk ke kabin tu!!!



Pukul 3 wa di kejutkan oleh joran wa lagi sekali... hehehe.... ader lagi sekor.... masa tu angin berhembus kuat.... wa perasan yg Sri Ton2 mulai hanyut di bawa ombak & angin.... tetiba 4 rod yg di tambat di belakang bot jatuh satu persatu.... seolah2 di tarik sesuatu... wa menjangkakan waktu tu ke empat2 rod tersebut sangkut pada tali sauh bot yg berdekatan.... Habis laaa PENN wa tu.... wa pun cepat2 kejutkan AG/ Sky & Speed utk selamatkan rod masing2.... tgh kami berperang utk melepaskan rod tersebut, tetiba PENN wa terasa ringan..... hmmm putus laaa tu... pikir waa dalam hati....wa pun menggulung PENN wa..... begitu juga AG/ Speed & Sky.... Laaaa... bersimpul tali rupa nyer.... dan di bawah nyer ader sekor gelama.... siott nyer gelama.... habis dier gi simpul tali org lain sama..... tapi akhirnyer.... mana yg kusut berjaya di leraikan juga.... lepas selesai wa pun sambung tido lagi.....


ni laaa ikan yg kurang asam tu....

kol 6 pagi.... wa di kejutkan oleh kebisingan di sekeliling wa.... wa bangun dengan sakit yg amat sangat di tulang belakang wa..... dah macam osteoporosis lak rasanyer.... wa tgk puteri bertiga tu dah bangun.... sihat jer... ok laaaa tu.... sikit x mabuk diaorg ni.... bagus..... leh join lagi di masa depan.....lepas bekfas wa gulung joran wa.... wa di khabarkan, bot akan berenti halfway utk layan ikan plak... tetiba Sri Tonic2 mengalami kerosakan pada stering... x leh konar kiri kanan.... Sri Tonic 2 mulai hanyut di bawa arus tanpa mampu tekong kemudi.......



bersambung.......


Last edited by bruce on Thu May 06, 2010 1:54 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile
fly
TUKANG ANGKAT SAUH
TUKANG ANGKAT SAUH


Posts : 257
Points : 327
Reputation : 8
Join date : 2010-04-09

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 9:44 pm

bersambung...?
Back to top Go down
View user profile
wanx
Kelasi
Kelasi


Posts : 49
Points : 53
Reputation : 101
Join date : 2010-04-11

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Wed May 05, 2010 10:35 pm

fly wrote:
bersambung...?

bila mau habis ini novel da???
Back to top Go down
View user profile
tunjang



Posts : 39
Points : 56
Reputation : 103
Join date : 2010-04-13

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Thu May 06, 2010 8:43 am

bruce wrote:
Sotong ku Sotong Mu jua..... (Part2)


tetiba wa tengok salah satu bot beredar pergi... Tekong memaklumkan yg bot Cari terpaksa patah balik sebab ramai yg dah tumbang.... di khabarkan kapten nyer antara salah sorang yg tumbang dan paling kuat merayu nak balik..... .......



bersambung.......

oitt oittt oittttttttttttttt....pitenah nih.... klu x de kapten tuh kol 9 lagi dah bot tuh berlayar pulang.....
Back to top Go down
View user profile
bruce



Posts : 48
Points : 50
Reputation : 0
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Thu May 06, 2010 11:10 am

tunjang wrote:
bruce wrote:
Sotong ku Sotong Mu jua..... (Part2)


tetiba wa tengok salah satu bot beredar pergi... Tekong memaklumkan yg bot Cari terpaksa patah balik sebab ramai yg dah tumbang.... di khabarkan kapten nyer antara salah sorang yg tumbang dan paling kuat merayu nak balik..... .......



bersambung.......

oitt oittt oittttttttttttttt....pitenah nih.... klu x de kapten tuh kol 9 lagi dah bot tuh berlayar pulang.....

lol! lol! lol! ketawa ketawa ketawa

ilek laaa tunjang... wa gurau jer.....
yeappp.... betul kata kapten tunjang tu....
sebenarnyer, yg betul2 weng tu sorang jer.....
pakcik tu yg komplot ngan tekong balik jeti.....
tabik tabik tabik tabik
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts : 285
Points : 300
Reputation : 107
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Sat May 08, 2010 2:34 pm

ikan yang dimaksudkan bruce tu..orang ganu panggil

ikang kerrong.....sekian terima kasih lol!
Back to top Go down
View user profile
bruce



Posts : 48
Points : 50
Reputation : 0
Join date : 2010-04-10

PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Mon May 10, 2010 10:06 am

Sotong ku sotong mu jua..... final.....

Dekat sejam gak lah tekong nak repair bot tu..... akhir nya Alhamdulillah.... berjaya gak repair..... perlahan2 Sri Tonic 2 membelah ombak menuju ke unjam yg di maksudkan.... Sekali lagi PENN wa kumpau.... dalam kekecewaan, wa terus menyimpan PENN tu dan kelengkapan yg lain..... sedang yang lain teruskan mancen..... tak lama lepas tu, tekong pun kasik signal sebab nak balik.... alaaa.... dapat pun spesis ikan kacang jer kat area tu.....wa nak ebek!!!! Perlahan-lahan Sri Tonic membelah ombak kembali ker jeti.... sekali lagi kami di jamu dengan permandangan menarik di kiri kanan perjalanan.....

Alhamdulillah,.... dalam kol 10 pagi, kitaorg sampai kat jeti.... Dalam keghairahan memunggah barang keluar dari perut bot, wa dikejutkan ngan suara lembut mengajak utk bergambar.... dengan langkah macho dan dalam hati ada taman wa pegi ke arah suara lunak lagi manja tu..... CHEHHHHH!!! amik gambar beramai2 rupanyer.... wa ingat kan dier nak bergambar berdua..... bukan ker berdua tu lebih baik??? hehehehheee..... habis sessi penggambaran.... wa sambung angkat barang..... tgh wa angkat barang dari bot ke jeti, wa di serbu Tunjang/ Speed & RE utk pembayaran..... laaa..... ingat kan korang dah lupa pasal duit yg wa pegang...... ingat juga yer..... heheheheeee......lepas setel hal pembayaran, wa ngan Ijam round bandar KT sebelum masuk ke umah tumpangan Ah Seng....

Setiba di sana, kami sumer di hidangkan ngan nasik dagang spesel oleh Tunjang.... kami berehat sebentar di situ sehingga Zohor.... selepas Zohor, Ah Seng pun sampai utk menghambat kami.... sambil nak cek keadaan umah dier dgn di temani Tunjang.... tepon wa berbunyik lagi.... kali ni ngan tuntutan utk rampasan sotong..... tapi wa mampu ketawa jer sebab hasil wa pun kurang memberangsangkan.... Kami tinggalkan Tunjang bersama Ah Seng.... dan bertolak ker Pantai Tok Jembal utk menikmati sotong celup tepung.... dulu... sinilah tempat peberet wa petang2.... Tokey kedai tak kelihatan... yg ader cuma kak long ajer yg sibuk menguruskan kedai...


lepas tu kami terus menuju ke Marang utk beli Keropok 008 plak.... Dalam perjalanan, wa teringat yg sotong kat belakang tu tak der ais.... wa pun singgah kat Pekan Marang utk carik ais.... akhirnya wa ternampak Pasar Besar Marang.... ader laaa brader udang tu sudi jual ais kat wa.... sambil tu wa pun tanyer baper sekilo udang tu..... heheheheheeee..... kaver line..... utk pastikan soleks sentiasa terbukak....... RM 16/-??? Mintak sekilo...... Ais jgn lupa yer bang.... ”kalau brader nak candat, datang laaa bulan depan lak.... 10-20 bulan Islam tau”.... pesan brader tu..... Allrite.....


wa terus ke Keropok 008, mak aiihhh... panjangnyer beratur.... wa pun ngan muka macho terus potong queuee.... sebab Ain dah kat depan.... wa pesan kat Ain jer..... Dekat kol 4 ptg baru kitaorg betul2 kuar meninggalkan K.Tterengganu.... Setiba di Jambu Bongkok, terdapat satu kemalangan yg masih Xfresh FM...... Amoi cina bawak wira kena hentam depan belakang.... amoi tu masih ada tersepit dalam tu.... Ijam sibuk mengambil gambar.... namun x der aper yg kelihatan dalam kamera ijam..... cahaya putih jer..... Mambang kot????



Kali ni Schumacher bawak diikuti oleh Aintonio Liuzzi..... Asal masuk bandar jer kena tinggal.... tensen Schumacher nak tunggu..... dekat kol 7pm.... kitaorg sampai kat Chendor... (sempadan Terengganu / Pahang).... terpaksa berhenti sebab ader emergency......dalam 7.15 kitaorg teruskan perjalanan terus ke Hentian Gambang utk bergabung-meletup ngan Tunjang yg men tipu sebab ikut short cut Jalan Jerangau – Jabor.... lebih kurang 8.30 kami sampai Hentian Gambang tu... wa pun diskas ngan Tunjang camner nak susun pemandu F1 ni..... akhir nyer kitaorng pun setuju yg Tunjang lead, di ikuti Ain manakala wa jadik back marker....


Jam 9.30 pada mulanya Bruce Schumacher mendahului grid dikuti Ain-tonio Liuzzi dan Tunjang Button.... Schumacher pun kasik laluan pada Tunjang Button dan Ain-tonio utk memintas.... Tujuan nyer bukan aper.... kalau ader kenderaan perlahan di depan, Schumacher leh cepat2 bukak jalan utk Tunjang Button & Ain-tonio memintas.... Dugaan pertama tiba.... ader sebijik kereta yg agak perlahan.... wa rasa Lotus F1 Team Malaysia kot yg lembab tu.... dari jauh, Schumacher dah bergerak ke kanan utk menghalang kedatangan kereta dari belakang.... Tunjang Button mengambil kesempatan utk memotong.... begitu jugak Ain-tonio Liuzzi.... tetiba Ain-tonio perlahan kan kereta masa motong tu.... kalau kereta yg di potong tu 100km/j Aintonio cuma bawak 110km/j.... hek elehhhh..... mentang2 wa ader kaber kat belakang.... cepat sikit la wooiii!!!! Org belakang dah menjerit marah tu!!!! Begitu laaa seterusnyer sampailaaa ker Karak..... tensen tol jadik back marker Ain-tonio ni!! Suka ati jer dia nak bawak pelan masa motong.... Tunjang Button berpisah ngan kami di tol Genting Sempah.... sementara kami teruskan ke arah Tol Gombak...


Akhirnyer kami tiba di tol Gombak lebih kurang jam 11.45.... Ain-tonio & Liakonnen hantar es em es nak buat pertukaran barter.... diaorg nak tukar sotong ngan ikan.... memula wa rasa cam sayang jer.... yer laaa... bukan nyer banyak pun.... tapi melihatkan Liakonnen & Aintonio begitu beria2 nak kan sotong tu... wa pun menurut.... "amik laaa..... sotong ku... sotong mu jua....." diaorg kasik wa 2 ekor ikan.... lagi bagus.... meriah skit tong wa...... hehehehheeeee...... sampai je kat umah.... bile mini wa bukak tong..... OK.... LEH MANCEN LAGI!!!!! Heheheheheheeee........
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
EDISI KHAS LAPORAN MENCANDAT SOTONG 1 MEI 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Rushden Cavalcade 2010
» Millers Collectables 2010-2011 By Judith Miller & Mark Hill
» Jamie Foxx Pre-Grammy Party - Jan 29, 2010
» Golden Globes - January 17, 2010
» Company Magazine UK 2010

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
singgah santai  :: SANTAI PEMANCING :: AIR MASIN-
Jump to: