singgah santai
Assalamualikum dan salam sejahtera,
Selamat Datang ke Forum SS..singah dan santai.
Rehat dan Relaks kan minda..
kepada guest sila mendaftar dan mari berkenalan.

singgah santai

marilah menyinggah dan berehat sebentar..
 
HomePORTAL/GAMESCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Assalamualaikum forum Singgah Santai dibuka sekarang..Selamat melayari dan berposting.. kira ingin bermain permainan sila tekan Portal di toolbar atas..
Lagu hari ini...
Photobucket
VIDEO SANTAI
santai shout
Top posters
speed (285)
 
fly (257)
 
nurinmadihah (124)
 
Abg RE (123)
 
rynn_03 (59)
 
wanx (49)
 
bruce (48)
 
joe_shaper (46)
 
Wira_Puteh (40)
 
tunjang (39)
 
Latest topics
» Panggilan Belum : the return
Fri Feb 22, 2013 10:31 am by fly

» Bunga & yoss (serasi)
Thu Feb 21, 2013 7:08 pm by tunjang

» tembak waterfall di sg tekala.
Wed Feb 13, 2013 6:52 pm by Admin

» selain tajuk landskap
Wed Feb 13, 2013 6:43 pm by Admin

» TT kat Bangi
Wed Feb 13, 2013 10:19 am by fly

» road to brinchang
Sat Nov 27, 2010 8:08 pm by fly

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 9:03 am by krulayar

» haku pon nak main ngan cahaya gak...first try....
Fri Aug 13, 2010 8:01 am by fly

» album suka suki...
Thu Aug 12, 2010 4:02 am by tunjang

» hangpa nak habaq pa? meh sini...
Thu Aug 12, 2010 3:56 am by tunjang

Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of singgah ngail on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of singgah santai on your social bookmarking website
facebook
Keywords
semasa
Share | 
 

 Isu-isu semasa dalam dan luar negara

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Abg RE
TOKEY BOT
TOKEY BOT


Posts: 123
Points: 144
Reputation: -1
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Sat Apr 10, 2010 1:48 pm

boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts: 285
Points: 300
Reputation: 107
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Sun Apr 11, 2010 4:30 am

abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Abg RE
TOKEY BOT
TOKEY BOT


Posts: 123
Points: 144
Reputation: -1
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Sun Apr 11, 2010 4:40 am

speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts: 285
Points: 300
Reputation: 107
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Sun Apr 11, 2010 4:44 am

abg Rod wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe

baik tuan rod... cheers
Back to top Go down
View user profile
rynn_03
Kelasi
Kelasi


Posts: 59
Points: 59
Reputation: 100
Join date: 2010-04-13

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Tue Apr 13, 2010 3:58 pm

speed wrote:
abg Rod wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe

baik tuan rod... cheers

isu semasa biasanya berkait gan politik la...
amber rasa la.....



maaf klau tersilap kata
Back to top Go down
View user profile
Abg RE
TOKEY BOT
TOKEY BOT


Posts: 123
Points: 144
Reputation: -1
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Tue Apr 13, 2010 6:07 pm

rynn_03 wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe

baik tuan rod... cheers

isu semasa biasanya berkait gan politik la...
amber rasa la.....



maaf klau tersilap kata

elakkan la yg berbaur politik kecuali perkara yg melucukan dlm politik boleh la sket2...hehe
Back to top Go down
View user profile
wanx
Kelasi
Kelasi


Posts: 49
Points: 53
Reputation: 101
Join date: 2010-04-11

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Tue Apr 13, 2010 7:08 pm

Abg RE wrote:
rynn_03 wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe

baik tuan rod... cheers

isu semasa biasanya berkait gan politik la...
amber rasa la.....



maaf klau tersilap kata

betul... politik banyak memecahkan masyarakat

elakkan la yg berbaur politik kecuali perkara yg melucukan dlm politik boleh la sket2...hehe
Back to top Go down
View user profile
nurinmadihah
PENGUSHA KOLAM
PENGUSHA KOLAM


Posts: 124
Points: 169
Reputation: 3
Join date: 2010-04-09
Age: 33

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 4:24 am

rynn_03 wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
speed wrote:
abg Rod wrote:
boleh bincang isu2 semasa yang tidak berkaitan dengan politik di thread ini.

tak boleh ek? Twisted Evil

citer politik kang ada plak yg perang sabir kat forum mancen nti...hehehe

baik tuan rod... cheers

isu semasa biasanya berkait gan politik la...
amber rasa la.....



maaf klau tersilap kata

tak jugak...isu semasa banyak lagi leh diketengahkan selain politik...isu kes buang anak..isu zina..isu tanda halal...macam2 lah..bkn politik sahaja
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts: 285
Points: 300
Reputation: 107
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 7:41 am

politik tidak boleh dipisah dengan islam dan kehidupan..... Twisted Evil Twisted Evil ...ni tok guru kata...ambe tulung translet jer....dan tok guru pun mesti menterjemahkannya melalui sirah Rasulullah SAW...

politik itu tidak salah....yang membawa pemahaman politik suku agama suku ini lah...yang jadi cacamerba...sebab itu lah apabila pengasingan berlaku politik suku agama suku...kita tengok masyarakat tunggang langgang....sebab tidak berpaksi kepada landasan islam....sebab islam itu memimpin...ini kena faham...

siasah itu politik...siasah ada di sebut didalam AlQuran...jadi..di mana dalilnya kita nak mengatakan politik suku agama suku,sedangkan ianya di sebut didalam Alquran....

sekali lagi politik itu tidak salah....yang menjadi silapnya pembawakan orang orang yang tidak memahami dan menghayati islam itu sendiri....implikasinya masyarakat akan menjadi jahil...bila jahil,rosak dan berpecah belahlah masyarakat...

insyaAllah dalam kelab ni...semua arif pasal agama dan politik...

p/s; RE....jangan Ban ambe RE...ambe menjelaskan jer serba sedikit... tabik lol!
Back to top Go down
View user profile
Abg RE
TOKEY BOT
TOKEY BOT


Posts: 123
Points: 144
Reputation: -1
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 7:52 am

speed wrote:
politik tidak boleh dipisah dengan islam dan kehidupan..... Twisted Evil Twisted Evil ...ni tok guru kata...ambe tulung translet jer....dan tok guru pun mesti menterjemahkannya melalui sirah Rasulullah SAW...

politik itu tidak salah....yang membawa pemahaman politik suku agama suku ini lah...yang jadi cacamerba...sebab itu lah apabila pengasingan berlaku politik suku agama suku...kita tengok masyarakat tunggang langgang....sebab tidak berpaksi kepada landasan islam....sebab islam itu memimpin...ini kena faham...

siasah itu politik...siasah ada di sebut didalam AlQuran...jadi..di mana dalilnya kita nak mengatakan politik suku agama suku,sedangkan ianya di sebut didalam Alquran....

sekali lagi politik itu tidak salah....yang menjadi silapnya pembawakan orang orang yang tidak memahami dan menghayati islam itu sendiri....implikasinya masyarakat akan menjadi jahil...bila jahil,rosak dan berpecah belahlah masyarakat...

insyaAllah dalam kelab ni...semua arif pasal agama dan politik...

p/s; RE....jangan Ban ambe RE...ambe menjelaskan jer serba sedikit... tabik lol!

saya setuju dan xpernah menafikannya...cuma elakkan la berpolitik dlm forum mancen demi ukhuwah dan persaudaraan kita...xnak sbb parti yg berbeza kita bermasam muka di sini...kita amik mana yg baik yg buruk kita elakkan...terima kasih speed sbb tolong ingatkan kami di sini. lol!
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts: 285
Points: 300
Reputation: 107
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 8:05 am

Abg RE wrote:
saya setuju dan xpernah menafikannya...cuma elakkan la berpolitik dlm forum mancen demi ukhuwah dan persaudaraan kita...xnak sbb parti yg berbeza kita bermasam muka di sini...kita amik mana yg baik yg buruk kita elakkan...terima kasih speed sbb tolong ingatkan kami di sini. lol!

terima kasih kembali RE.... tabik
ingat nak kena ban dah tadi.... pale ..

dalam politik sebenar didalamnya ada istilah istilah seperti berikut,baru mencerminkan politik itu cantik dan bersantun..
1-khudu'
2-tajdid
3-manhaj
Back to top Go down
View user profile
nurinmadihah
PENGUSHA KOLAM
PENGUSHA KOLAM


Posts: 124
Points: 169
Reputation: 3
Join date: 2010-04-09
Age: 33

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 10:06 am

speed wrote:
Abg RE wrote:
saya setuju dan xpernah menafikannya...cuma elakkan la berpolitik dlm forum mancen demi ukhuwah dan persaudaraan kita...xnak sbb parti yg berbeza kita bermasam muka di sini...kita amik mana yg baik yg buruk kita elakkan...terima kasih speed sbb tolong ingatkan kami di sini. lol!

terima kasih kembali RE.... tabik
ingat nak kena ban dah tadi.... pale ..

dalam politik sebenar didalamnya ada istilah istilah seperti berikut,baru mencerminkan politik itu cantik dan bersantun..
1-khudu'
2-tajdid
3-manhaj

hmm tu cam de nak masuk politik jer tuh...hehehe...apa2 jerlah...no komen
Back to top Go down
View user profile
rynn_03
Kelasi
Kelasi


Posts: 59
Points: 59
Reputation: 100
Join date: 2010-04-13

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Wed Apr 14, 2010 2:47 pm

PETALING JAYA: Marah kerana dihukum atas kesalahan disiplin, sekumpulan pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah di Petaling Jaya Selatan boleh diibaratkan ‘setan kecil’ apabila sanggup merosakkan sembilan kereta guru dengan menyimbah cat kuning dan putih, petang kelmarin.
Mereka juga bertindak ganas apabila memecahkan cermin belakang sebuah kereta Perodua Myvi milik guru.
Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang, kumpulan pelajar samseng terbabit dipercayai melakukan kerja itu selepas waktu rehat sesi petang .
Kenderaan guru terbabit diletak bersebelahan pagar berdekatan makmal dan kumpulan pelajar terbabit dipercayai menceroboh kawasan sekolah dengan memanjat pagar.
Menurut sumber, seorang pelajar tingkatan dua dikenal pasti menjadi ketua kumpulan samseng itu dan bakal berdepan tindakan tegas.
“Mereka pantas melarikan diri dengan memanjat pagar sebelum lesap ke kawasan perumahan berdekatan sekolah,” katanya yang enggan dikenali.
Katanya, pelajar terbabit mengisi cat kapur berwarna putih dan kuning ke dalam beberapa karung plastik sebelum menyembur cecair itu di kenderaan guru.
Sumber itu berkata, difahamkan seorang daripada pelajar terbabit mahu merosakkan kenderaan guru disiplin, tetapi mungkin bertukar fikiran dengan merosakkan lapan lagi kenderaan lain yang berada di tempat letak kereta itu.
Bagaimanapun, pelajar tingkatan dua yang mengetuai serangan itu tersilap langkah apabila memecahkan kereta milik seorang guru wanita kerana menyangka ia milik guru disiplin yang menghukum mereka.
Menurut sumber itu lagi, polis tiba di sekolah berkenaan kira-kira jam 5 petang untuk menjalankan siasatan sebaik dimaklumkan kejadian itu.
Tinjauan Harian Metro mendapati kawasan parkir di kawasan sekolah itu sudah diletakkan papan larangan meletak kereta dan direntang dengan tali.
Difahamkan, kejadian disedari pengawal keselamatan sekolah apabila sekumpulan pelajar lain menjerit memberitahu ada pelajar menyimbah cat dan memecahkan kenderaan guru dipercayai menggunakan batu.
Antara kenderaan yang menjadi mangsa lepas geram kumpulan pelajar itu ialah Proton Exora, Perodua Myvi dan Perodua ViVA.
Sekolah menengah terbabit juga sekolah angkat Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya.
Sementara itu, Ketua Polis Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan siasatan dijalankan.
Bagaimanapun, Arjunaidi enggan mengulas lanjut berhubung serangan kumpulan pelajar samseng itu.
Orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian itu diminta menghubungi talian 03-79662222. Difahamkan kes terbabit dilanjutkan kepada pengetahuan Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) dan Kementerian Pelajaran.

sumber haria metro
Back to top Go down
View user profile
speed
BOATMAN
BOATMAN


Posts: 285
Points: 300
Reputation: 107
Join date: 2010-04-10

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Thu Apr 15, 2010 7:58 am

dahsyat sungguh tu....

generasi kita makin rosak...
Back to top Go down
View user profile
rynn_03
Kelasi
Kelasi


Posts: 59
Points: 59
Reputation: 100
Join date: 2010-04-13

PostSubject: Re: Isu-isu semasa dalam dan luar negara   Thu Apr 15, 2010 3:16 pm

speed wrote:
dahsyat sungguh tu....

generasi kita makin rosak...


tu yg jadik masaalah tu mcm mana nie

ada kena megena gan politik x..........maaf sekadar bertanya



cuba renungkan


moral Evil or Very Mad ibu/bapak pelajar ini telah dpangil dan yg myedihkan anak kpada meber wa
pun turut jadik mangsa kaadan nie huh huh huh
Back to top Go down
View user profile
 

Isu-isu semasa dalam dan luar negara

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

 Similar topics

-
» Awek Masterskill Seluruh Negara
» Ma*n Dalam Kereta
» port best nak main dalam keta...
» KHAZANAH DALAM SURAH AL-KAHF
» Perbuatan dalam sek* yg menjadi kesukaan wanita..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
singgah santai  ::  :: -